Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg búzaliszt

2,5 dkg élesztő

3 dl tej

3 db tojássárgája

3 csapott evőkanál kristálycukor

3 evőkanál olaj

A töltelékhez:

20 dkg mogyorókrém

A kenéshez:

1 db tojássárgája

 

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a langyos tejjel, és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót, és tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük.

Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra. Felét megkenjük a mogyorókrémmel, ne sajnáljuk, de azért túlzásba se vigyük, mert kifolyik sütéskor. A tészta másik felét ráhajtjuk a nutellás oldalra, és 2 centis csíkokat vágunk (pizzavágóval).

A csíkokat megcsavarjuk, majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket. Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 C fokra.

A kelesztés után tojássárgával lekenjük a csigákat, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük őket.

http://www.mindmegette.hu/mogyorokremes-csavart-csigak.recept